Na spletnem portalu se na vseh področjih delovanja dnevno srečujemo z zaupnimi, deloma tudi s posebej občutljivimi podatki. Skrbno ravnanje s podatki je za nas zelo pomembno, zato sledimo veljavnim pravnim pravilom s področja varstva podatkov. Posebno skrb namenjamo varstvu vaših osebnih podatkov, z njimi ravnamo zaupno.

PODROČJE VELJAVNOSTI

Ta Politika varstva podatkov obvešča uporabnike te spletne strani o načinu, obsegu in namenu zbiranja in uporabe osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679) in vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Kot upravljavec spletne strani jemljemo varstvo vaših podatkov zelo resno in obdelujemo vaše osebne podatke zaupno in v skladu z zakonskimi predpisi.

ZBIRANJE IN OBDELAVA PODATKOV

Vaše osebne podatke obdelujemo izključno v okviru določil Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679) in vsakokrat veljavnega zakona o varstvu osebnih podatkov. V nadaljevanju vas seznanjamo z načinom, obsegom, namenom zbiranja in obdelave osebnih podatkov.

Osebne podatke obdelujemo v skladu z namenom zaradi katerega ste nam jih dali na razpolago – bodisi kot uporabnik naše spletne strani v okviru poizvedbe oz. podaje mnenja ali pa kot stranka za sklenitev pogodbe.

PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhni tekstovni moduli, ki se s spletne strani nalagajo na napravi obiskovalca. Veliko piškotkov vsebuje tako imenovani ID piškotka. ID piškotka je edinstven identifikator piškotka. Sestavlja ga zaporedje znakov, preko katerega se lahko spletne strani in strežniki dodelijo posebnemu spletnemu brskalniku, v katerem je bil shranjen piškotek. To omogoča obiskanim spletnim stranem in strežnikom razlikovati posamezen brskalnik osebe od drugih internetnih brskalnikov, ki vsebujejo druge piškotke. Določen spletni brskalnik je lahko preko edinstvenega ID-piškotka prepoznan in identificiran.

Z uporabo piškotkov so lahko obiskovalcem te spletne strani zagotovljene uporabnikom prijaznejše storitve, ki brez nastavitve piškotka ne bi bile mogoče.

Z uporabo piškotka lahko informacije in ponudbe na naši spletni strani optimiziramo za uporabnika.

Razlikujemo 3 kategorije piškotkov:

 • Nujno potrebni piškotki, ki zagotavljajo osnovne funkcije spletnega mesta.
 • Funkcionalni piškotki, ki zagotavljajo delovanje spletne strani.
 • Ciljno orientirani piškotki za izboljšanje uporabniške izkušnje.

SPLETNA ANALITIKA

Na naši spletni strani uporabljamo analitična orodja za statistično oceno uporabe naše spletne strani za izboljšanje ponudbe. Uporabijo se izključno na podlagi vaše privolitve v skladu z a alinejo 1. odstavka 6. čl. Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov in bodo nastavljeni šele po tem, ko bomo prejeli vašo privolitev.

Služijo nam za nenehno izboljševanje naše spletne strani, za povečevanje uspeha našega spletnega nastopa in optimizacijo naše ponudbe. Na naši spletni strani se uporablja Google Analytics. To je storitev spletnega analitika, ki jo zagotavlja Google Inc. (https://www.google.at/intl/ de_at / about) (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA, v nadaljevanju Google).

Preko piškotka so ustvarjene in skozi Google obdelane naslednje informacije:

 • tip brskalnika/različica,
 • uporabljen operacijski sistem,
 • predhodno obiskana stran,
 • IP naslov,
 • čas zahteve strežnika.

Podatki se obdelujejo in shranjujejo v ZDA. Služijo ocenjevanju uporabe spletne strani. Nastavljene piškotke lahko kadar koli izbrišete z vašega brskalnika.

UPRAVLJANJE S KONTAKTNIMI PODATKI / KONTAKTNI OBRAZEC / E-naslov

Če boste vzpostavili stik z operaterjem spletnega mesta preko ene izmed na spletni strani ponujenih možnosti, bodo vaši podatki shranjeni, da se bodo lahko uporabili za obdelavo in odgovor na vašo poizvedbo. Brez vaše privolitve se ti podatki ne bodo posredovali tretjim osebam.

DOSTOP DO PODATKOV

Operater spletnega mesta oziroma ponudnik spletnih strani zbira podatke o dostopih do spletnega mesta in jih shrani kot “datoteke dnevnika strežnika”. Zabeleženi so naslednji podatki:

 • obiskana spletna stran,
 • čas dostopa,
 • količina poslanih podatkov, v bajtih,
 • vir/referenca, iz katere ste dosegli stran,
 • uporabljen brskalnik,
 • uporabljen operacijski sistem,
 • uporabljen IP-naslov.

Zbrani podatki služijo samo za statistične namene in za izboljšanje spletne strani. Vendar pa si operater spletnega mesta pridržuje pravico, da kasneje preveri datoteke dnevnika strežnika, če bi konkretni indici kazali na nezakonito uporabo.

VARNOST PODATKOV

Varnost vaših podatkov v naših sistemih je za nas zelo pomembna. Naš cilj je upravljati vaše podatke z najvišjo možno skrbnostjo in sprejeti vse potrebne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo in zlorabo.

Dostop do skoraj vseh naših spletnih strani je zavarovan prek HTTPS-ja, če vaš brskalnik podpira SSL. To pomeni, da je komunikacija med vašo končno napravo in našimi strežniki kodirana. Če bi želeli nas ali z nami sodelujoče subjekte kontaktirati po elektronski pošti, vas opozarjamo, da zaupnost predloženih informacij ni zagotovljena. V kolikor niso sprejeti posebni tehnični varnostni ukrepi imajo lahko v vsebino elektronske pošte, zaradi njene tehnične zasnove, vpogled tretji osebi.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

V kolikor ste nam kot uporabnik naše spletne strani in/ali stranka posredovali osebne podatke, jih uporabljamo izključno za odgovor na vašo poizvedbo, za obdelavo pogodb in za tehnično administracijo.

Osebni podatki bodo od nas posredovani tretjim samo, če je to potrebno zaradi namena obdelave pogodbe ali namena obračunavanja, ali če ste kot uporabnik spletne strani in/ali stranka za to predhodno podali privolitev. Kot uporabnik spletne strani/ali stranka imate pravico, da podano privolitev kadar koli prekličete, preklic učinkuje za naprej.

Če kot uporabnik spletne strani/ali stranka prekličete privolitev k obdelavi osebnih podatkov, če vaši podatki za izpolnitev namena zaradi katerega so bili shranjeni več niso potrebni ali če postane hramba nedovoljena zaradi drugih zakonskih razlogov, bodo vaši osebni podatki izbrisani.

TRANSPARENTNOST IN NADZOR

Da bi se lahko kar najbolje odzvali na vaše posamezne pomisleke glede varnosti podatkov, je naš cilj razjasniti, katere podatke zbiramo.

Vaš brskalnik lahko nastavite tudi tako, da blokira vse piškotke, vključno s piškotki, povezanimi z našimi storitvami, ali da vam prikaže sporočilo takoj, ko se naš piškotek nastavi. Vendar imejte pri tem v mislih, da naše storitve morda ne bodo delovale pravilno, če ste pri sebi deaktivirali piškotke. V tem primeru, na primer, ne bomo mogli shraniti vaše želene jezikovne nastavitve.

INFORMACIJE, POPRAVEK, IZBRIS

Na pisno zahtevo vas bomo kadarkoli z veseljem informirali o osebnih podatkih, shranjenih o vas. Prosimo vas, da zahtevo podate preko spletnega obrazca.

Vašo zahtevo bomo izpolnili v roku 1 meseca, ta rok se v primeru utemeljenih razlogov lahko podaljša za največ dva meseca.

V kolikor vaši podatki, ki jih obdelujemo, ne bi bili pravilni, nas prosim o tem obvestite. Brez odlašanja jih bomo popravili in vas o tem obvestili.

V kolikor obdelave vaših podatkov več ne želite, vas prosimo, da nas o tem obvestite. Vaše podatke bomo takoj izbrisali in vas o tem obvestili. Če obstajajo prisilni pravni razlogi proti izbrisu, vas bomo obvestili o tem.

Prav tako imate pravico do omejitve obdelave, podati ugovor obdelavi in pravico prenosa podatkov.

Če menite, da smo pri obdelavi vaših podatkov kršili slovensko ali evropsko zakonodajo o varstvu podatkov in s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da nas kontaktirate, da bomo lahko odgovorili na vaša vprašanja.

Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri organu za varstvo osebnih podatkov – Uradu informacijskega pooblaščenca, Zaloška cesta 59, Ljubljana, www.ip-rs.si ali pri evropskem nadzornem organu ali pa zahtevate sodno varstvo

POSODOBITEV TE POLITIKE VARSTVA PODATKOV

Pridržujemo si pravico do posodobitve te politike, če bo to potrebno, da bi ga prilagodili tehničnemu napredku in pravnim spremembam ali posodobitvi v zvezi ponudbo novih storitev ali produktov. Veljavna različica bo objavljena na tej spletni strani.

V Murski Soboti, 27. 2. 2019