Jernej Bojanovič

PREDSTAVITEV PILOTA: JERNEJ BOJANOVIČ

Jernej Bojanovič, član Balonarskega kluba Vojnik in drugouvrščeni z odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, je oktobra 2019 sodeloval na balonarski fiesti v Albuquerque, ZDA, zato smo mu zastavili nekaj vprašanj.

Kako ste postali pilot toplozračnega balona?

Predvsem zaradi želje po letenju, ki je prisotna že iz otroštva. Vsekakor ima največji vpliv moj oče, ki se že prav tako od malih nog ukvarja z letalstvom.

Kaj vam pomeni letenje, zakaj vas navdihuje?

Ko letim, se 100% sprostim, uživam in dobesedno pozabim na skrbi.

Kako bi opisali občutek visoko v zraku, kaj vam je najbolj všeč pri tem športu?

V zraku me praktično nič ne omejuje, kar mi daje svobodo. Balonarstva se enostavno ne moreš naveličati, kajti vsak polet je 100% unikaten.

Kje vam je bilo do sedaj najlepše leteti?

Težko je izpostaviti en sam kraj, kajti vsak je po svoje lep. Zagotovo bi pa izpostavil letenje na velikih višinah preko Alp in pa letenje na največjem balonarskem festivalu na svetu, in sicer v Ameriki v zvezni državi New Mexico, v kraju Albuquerque, kjer se zbere tudi do 600 balonov.

Kako bi opisali vzdušje na festivalu v Albuquerque? Katerega dogodka se v prihodnje veselite?

Vzdušja na festivalu v Albuquerque se žal ne da opisati, enostavno ga moraš doživeti. Z eno besedo: NORO (seveda v pozitivnem smislu)! Izredno se pa veselim svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni v Murski Soboti.

Kaj pričakujete na HAB2020 v Murski Soboti oziroma kaj zanimivega se obeta?

HAB2020 je v prvi vrsti odlična promocija balonarstva v Sloveniji. Obeta se največji balonarski spektakel pri nas, ki bo prava paša za oči, za tekmovalce pa težak preizkus znanja.
Jernej, hvala za pogovor in veliko balonarskih podvigov še naprej!

Recommended Posts